Headsets uitgelicht

WAT IS DECT?

De afkorting DECT staat voor Digital Enhanced Cordless Telecommunications en het is een technologie die bedoeld is voor draadloze telecommunicatie over korte afstand. Het bereik van DECT is 100 tot 300 meter.

De DECT standaard werd door het ETSI vastgelegd in maart 1992. De eerste producten waren in 1993 beschikbaar. DECT wordt in alle Europese landen gebruikt. In eerste instantie was het een Europees initiatief en stond DECT voor Digital European Cordless Telecommunications. Door het grote succes van de standaard namen ook niet-Europese landen deze over. Hierdoor werd de betekenis van DECT gewijzigd in Digital Enhanced Cordless Telecommunications. Buiten Europa wordt deze standaard nu ook vooral gebruikt in Azië, Australië en Amerika.

 

DECT HEADSETS VOOR VRIJHEID OP DE WERKVLOER

Na de ontwikkeling van DECT technologie, werd deze techniek al snel toegepast in DECT headsets. Draadloos telefoneren met DECT headsets maakt het mogelijk meer activiteiten te verrichten in een kortere tijd. Een DECT headset biedt een ongekende vrijheid: niet meer gebonden zijn tijdens het telefoongesprek betekent dat dossiers uit de kast gepakt kunnen worden, een kop koffie gehaald kan worden, de fax opgehaald kan worden, etc. Met een DECT headset wordt multi-tasken eenvoudig, waardoor productiviteit aanzienlijk zal stijgen en er meer werk verzet wordt in minder tijd.

Een hoornlifter (GN 1000) of een EHS (Electronic Hook Switch) in combinatie met de DECT headset maakt het zelfs mogelijk een telefoongesprek op afstand aan te nemen en de verbinding te verbreken.

Na de lancering van de Jabra GN 9120, werd dit model één van de meest verkochte draadloze DECT headsets.


Onze merken